Ja okay. Billederne er klart taget før jeg blev gravid – lang tid før faktisk. Men som du måske ved, så blev min gamle blog jo hacket, og derfor ligger jeg inde med en hulens masse billeder, der ikke er brugt nogle steder. Og i mangel på bedre billeder til dette indlæg, så blev de disse.

Tea Talk, hvad er nu det for noget? Et nyt tiltag – serie, om man vil – på bloggen, hvor jeg vil gå mere i dybden med nogle emner. Ret tit synes jeg at blog indlæg kan være utrolig korte og det er svært at komme helt i dybden med et emne, da jeg godt ved at de fleste kun skimter et blog indlæg igennem. Men Tea Talk, kommer altså til at være en længere smøre. Og så kan du jo vælge om du vil læse det hele eller ej.

Men min tanke er følgende. Lav en kop af din yndlings te, kaffe, kakao eller hvad du nu har lyst til at drikke. Læn dig tilbage. Og giv dig tid til at læse og (meget) gerne kommentere på indlægget også. Jeg vil tage en lang række emner op, som jeg selv synes er interessante og som jeg selv har en holdning til. Du kan gang for gang læse i overskriften hvad emnet kommer til at omhandle, og derved vil det blive nemt for dig at se om du vil bruge tiden eller ej. For i disse travle tider, har vi jo ikke tid til at læse noget pjat – vel?

I denne første uge, skal det handle om blog verden og de utallige sponsorerede indlæg som du garanteret allerede er stødt på. Så hvis du også synes at det er et spændende emne – og måske noget som du selv har en mening om – så læs endelig videre.

Kan man stole på et sponsoreret indlæg? Hvor troværdig er en blogger, der lægger sponsorerede indlæg op på deres blog?

Jeg har efterhånden blogget i en god del år. Bevares, på forskellige hjemmesider – men stadigvæk. Og i de år, har jeg da også haft min gode del af de sponsorerede indlæg. Både i form af tilsendte gaver og betalt indhold. Og jeg ved at rigtig, rigtig mange andre bloggere, også laver sponsoreret indhold. Men man kan stole på det, de (vi) lægger ud? Eller er det kun fordi der er gaver og penge i det?

Jeg hører ofte fordomme om netop dette emne, og jeg er da også blevet spurgt en del gange, om jeg kun blogger for at få gratis ting. Nu kan jeg jo ikke snakke på alle bloggeres vegne – men lad mig give jer min holdning til dette emne.

For nej. Du kan selvfølgelig ikke altid stole på sponsoreret indhold. I hvert fald ikke hos alle. Nu skal jeg ikke skrive mig hellig, og sige at ALLE mine samarbejder har været perfekte for min blog. Da jeg havde blogget Tea Latte with Style – små to år siden – der må jeg indrømme, at jeg en gang i mellem sagde ja til noget, der måske ikke var i bloggens bedste interesse. MEN jeg vil sige at jeg er blevet meget klogere, og jeg i dag ikke siger ja til hvad som helst.

Dog vil jeg mene, at jeg stadig ser en masse bloggere, der siger ja til de helt forkerte ting, hvis man skal sammenligne det med resten af deres blog. En meget omtalt episode, var da en masse bloggere fra Bloggers Delight, reklamere for baby bleer – selvom de ikke havde, og ikke var i gang med, at producere en baby. Det er i mine øjne fuldstændig forkert. For det er lidt at lyve overfor sine læsere, og jeg synes at det her bliver meget tydeligt at de kun gør det for pengenes skyld.

Den anden dag blev jeg tilbudt et samarbejde om at teste noget rødvin. Og nej, hvor var jeg bare ked af at sige nej til det indlæg – men hvor troværdigt ville det være, hvis en gravid kvinde begynder at reklamere for rødvin? Så derfor takkede jeg nej tak til opgaven. Selvom det stadig gør lidt ondt i mit rødvins elskende hjerte. Men det vil jeg frem til med det, er egentlig bare at fortælle at du sådan set godt kan stole på de fleste sponsorere indlæg. For i langt de fleste tilfælde, takker en blogger kun ja til indhold, som han/hun mener vil passe til deres blog.

Ligeså troværdigt et sponsoreret indlæg kan være, ligeså utroværdigt kan det selvsagt også være. Jeg vil mene at det kommer meget an på hver enkelt blogger. Og hvert enkelt tilfælde. Jeg kan også sagtens sige ja til en opgave, som du som læser, måske tænker ikke passer til mit brand – og derved kan tro at jeg ikke har handlet i bedste interesse. Det er altså en svær sag.

Men som udgangspunkt, vil jeg mene at du godt kan stole på langt de fleste sponsorerede indlæg som du ser. Både på min blog, men også i resten af blog verden. Mange bloggere tænker dog også fremad. Og hvis de begynder at få et ry for at tage imod hvad som helst, så ryger tilliden til læserne – og derved også visningerne på bloggen. Hvilket er hvad de store bloggere lever af.

Jeg vil derfor mene at du må stole på din egen dømmekraft – men i højeste grad tro på at sponsorerede indlæg, er reale nok. Jeg tror ikke at nogen er interesserede i at reklamere for ting og brands, der kan svække deres læseres troværdighed.

Dog vil jeg også sige, at dem, der er heldige nok til at kunne leve af at blogge eller være influencer, dog også skal have smør på bordet. De har brug for en indtægt og derfor vil du også se mere reklame hos dem. Jeg ved at der er mange, som har et lidt skævt syn til netop denne type indlæg, men det er dog deres arbejde. Og ligesom vi andre tjener penge på vores 9-17 arbejde, så tjener de penge ved at reklamere for forskellige brands. Det synes jeg også er vigtigt at have i tankerne, inden man dømmer nogen alt for hårdt.

Men jeg er nysgerrig. Hvad synes du om sponsorerede indlæg? Er det noget som du måske tager direkte afstand til? Eller betyder det ikke så meget for dig om der står reklame eller ej?