Hej søde piger og velkommen tilbage til bloggen. Glædelig mandag! Jeg håber at I alle sammen har haft en rigtig dejlig start på den nye uge. Min har selv været lidt mærkelig.. Jeg var til mit 25 ugers tjek hos lægen i morges – og alt er som sådan fint, men der kommer snart en update på det hele i det næste graviditets indlæg.

For i dag skal det ikke handle om baby. Det skal handle om mode. Sweatre for at være præcis. Jeg ved ikke med dig, men jeg elsker en god sweater! Kunne jeg gå i sweatre året rundt, så ville jeg gøre det. Dog er jeg meget kræsen om hvilke materiale mine sweatre er lavet af, og kunne aldrig drømme om at købe en i akryl – det samme gælder halstørklæder og huer. Mit hår er elektrisk nok som det er, jeg behøver ikke et stykke tøj med indbygget elektricitet..

Men altså. Jeg lever næsten i en sweater i øjeblikket. Især med en voksende mave, så er det virkelig rart med en varm sweater – og tit da min mave bliver ekstremt kold. Men der er også rimelig meget vedligeholdelse, når det kommer til en sweater. Den kan ikke bare vaskes gang på gang og man kan ikke bare klippe de løse tråde af. Ikke hvis man gerne vil have en sweater, der holder i lidt længere tid. Og lige netop derfor, vil jeg gerne dele 6 råd med dig, der måske kan gøre at din sweaters levetid bliver en smule længere.

6 tips til at passe godt på dine sweatre.

Korrekt vask. En sweater er lidt ligesom et par jeans. Du behøver ikke at vaske dem efter hvert brug. Ofte bør du vente 3-4 brug, før du vasker din sweater. Og husk nu at ikke alle har lige godt af at komme i vaskemaskinen. De fleste har bedst af at blive vasket i hånden, men du kan selvfølgelig altid tjekke mærket i siden. Og lad dem for Guds skyld lufttørre, og ikke i en tørretumbler. Hvis du ikke føler at du kan gå så længe uden at vaske din sweater, kan du prøve at have en t-shirt indenunder, der vil forhindre det værste lugt.

Opbevaring. Er du en af dem, der hænger din sweater på en bøjle? Og som måske tilmed bliver irriteret over den mærkelig form sweateren har fået i skulderen, hver gang du skal have den på? Det er fordi de ikke skal hænges op. Fold dine sweatre sammen, så du på den måde undgår mærkelige former og stræk mærker i stoffer.

Blødgøring. Årh, kender vi det ikke alle sammen? En kløende sweater eller cardigan? Det er simpelthen det værste og det kan gøre at man slet ikke vil bruge den. Det kan let fixes, ved at komme sweateren i kold vand og lade den ligge i en halv times tid, med en smule blødgørings middel. Skyld grundigt efter og du bør stå med en dejlig, blød sweater.

Gør den som ny igen. Alle sweatre har en levetid, men bare fordi den har fået en masse fnuller og en løs tråd, behøver du ikke at smide den ud endnu. Du kan let fjerne små fnuller fra din sweater, ved forsigtigt at barbere den med en skraber – pas dog på med ikke at tryk for hårdt. Og en løs tråd kan du nemt reparere, ved at bruge en hæklenål (eller en anden form for lang genstand med en lille krog) Få fat i lykken på den løse tråd med nålen, og “sy” den ind igennem stoffer igen. Så sidder tråden på den anden side, men det er ikke til at se.

Skrump løse ærmer. Efter et par brug, kan ærmerne på din sweater godt virke lidt større, end de var til at starte med. Læg ærmerne i noget varmt vand et par minutter. Dup dem tørre med et håndklæde, og tør dem ellers med en hårtørrer på højeste varme. Det vil skrumpe ærmerne med det samme.

Gem dem væk om sommeren. Hvis ikke du har plads til at have dine sweatre liggende hele året, kan du altid lægge dem væk i sommer halvåret. Men det skal gøres korrekt, for at undgå møl og ildelugtende sweatre. Kom dem i en lufttæt pose (papkasser og så videre, går simpelthen ikke) og sug eventuelt luften ud af posen, så de ikke fylder så meget og du undgår fugt. Du kan også komme en lille pose med for eksempel lavendel med, så de ikke har den kedelige lugt af aflagt tøj, når det igen er tid til at hive dem frem.

Har du nogle gode tips, til vedligeholdelse af en sweater?

Ellers håber jeg bare at I alle sammen får en rigtig dejlig aften. Og ikke fryser for meget. Hold da op, hvor var det bare koldt i morges. Og det tog mig vitterligt et kvarter at få skrabet al isen af bilen, da den var næsten helt hvid af is. Lige pludselig kom vinteren godt nok hurtigt..

Så er det godt at man har sin sweater, sin sofa og en kop varm kakao. Hehe.