Indlægget er udarbejdet i samarbejde med CG Softdrinks.

Jeg kan ikke være den eneste, der synes at matcha er et hit. Jeg elsker en god matcha latte (hvis den er lavet ordentligt, vel at mærke. En matcha latte lavet på matcha, der ikke er rørt ordentligt op, smager vitterligt bare af jord..) og vil vælge det frem for en almindelig latte, til hver en tid!

Men er matcha virkelig så sundt, eller er det bare en hypet drink?
Der er mange fordele ved at drikke matcha, og fire af dem er blandt andet:

  • Det indeholder naturlige antioxidanter. Der groft sagt gør at vores celler ikke “ruster” og derfor ældes langsommere.
  • Naturlig energi. Ligesom andre varianter af grøn te, så indeholder matcha også koffein.
  • Vedligeholder immunforsvaret. Matcha indeholder både kalium, A- og C vitaminer, jern og calcium, der alle bidrager til et godt immunforsvar. Hvor antioxidanterne hjælper med at holde sygdomme og bakterier væk.
  • Afslappende virkning. Selvom der er koffein i matcha te, indeholder det også L-theanin, som har en afslappende og beroligende effekt på kroppen. Det kan derfor hjælpe til at sænke dit stress niveau i en travl hverdag.

Så der er altså rigeligt med gode grunde til at give matcha et skud, hvis ikke du allerede har gjort det og er hoppet med på vognen. Jeg er i hvert fald helt pjattet med det, og blev derfor også utrolig glad, da CG Softdrinks sendte en pakke med tre nye varianter af matche læsedrik.

Du skal ikke lade dig skræmme af farven – for ja, den er meget grøn! Seicha hedder brandet, der står bag denne første sodavand, lavet på cerimonieal matcha te. Der er faktisk 1,3 gram matcha i hver flaske, hvilket faktisk er mere end det anbefalede minimums indtag per dag, for at opnå den fulde effekt på en matcha kur.

Den er lavet i tre varianter. Grapefrugt, lime og ingefær med mint. Min favorit er klart den med grapefrugt, der giver et sødligt med stadig frisk pust, til den ellers ret kraftige te smag. Den har en let perlende effekt, så selvom det er en sodavand, skal det ikke tages så bogstaveligt, da det ikke er samme brusende effekt som for eksempel en cola. Men det passer også helt perfekt til smagen, at det kun er en lettere perlende brus.

Det er en vildt lækker måde at nyde matcha på, og det er meget nemmere end at stå og piske matcha pulver sammen med vand af rette temperatur. Det har i hvert fald været min foretrukne drik, når jeg er kommet hjem efter en lang arbejdsdag.

Hvordan har du det med matcha? Yay or nay?