Gravid uge 23

in Baby boy, november 11, 2018

Det er helt mærkeligt at tænke på at der kun er små 4 måneder, til jeg sidder med min søn i armene. Tiden er vitterligt fløjet af sted, og jeg føler virkelig at det kun er en måned eller to siden, at jeg fortalte min mand at jeg var gravid. Men jeg er allerede et par uger over ‘halvvejs’ milepælen, og min nedtælling til d. 16 marts, hvor jeg har termin, er begyndt.

Maven vokser i fuld fart, og det er lidt svært at følge med når det kommer til tøj. Jeg har ikke været ude at investere i den helt store garderobe – og håber heller ikke at jeg behøver det – men det, der har været nødvendigt at opdatere, var mine bukser. Jeg har købt to par graviditets bukser, samt to par leggings og to par strømpebukser. Mon ikke at det burde være nok, indtil jeg kan krybe tilbage i de gamle jeans?? Jeg er i hvert fald evigt taknemmelig for at jeg er gravid i de koldere måneder, da det er lidt nemmere at genbruge den ‘gamle’ garderobe, med lag-på-lag metoden.

Jeg har førhen blogget om gravid opdateringer, og her er min opdatering i uge 23.

Babys udvikling. I følge min gravid app, er baby i øjeblikket mellem 28-30 centimeter lang og på størrelse med en aubergine. Hvilket også forklare hvorfor jeg både kan mærke spark nede ved underlivet, men også helt oppe over navlen. Han bruger virkelig al den plads der er.. I denne uge forbedres hans hørelse, og han vil nu kunne genkende vores stemmer når han bliver født, fordi han kan ligge og følge med i vores stemmer. Jeg mærker dagligt spark – hvilket jeg kun nyder, da det viser at der er liv derinde. Han er super aktiv om morgen og om aften. Og så når jeg er ude at køre bil. Enten elsker han det eller også er han svært utilfreds med bumperiet. Han vender og drejer sig i hvert fald altid, når jeg sidder i en bil.

Baby udstyr. Vi er stadig rimelig bagud, når det kommer til de ting vi mangler til baby. Faktisk har vi kun fået fat i tremmesengen – men hey, så har han da et sted at sove. Vi har dog allerede lidt tøj og legetøj til ham. Dog er det ikke noget som vi selv har købt. Det meste er gaver fra mine forældre, hvor der både er et par sparkedragter og hjemmestrik fra min mor i form af en jakke og to tæpper. Til gengæld har vi fået bestilt familie bilen, som vi får i starten af februar – og mon ikke at de resterende ting så kommer løbende? Jeg er i hvert fald ikke nervøs endnu.

Komplikationer. Jeg har faktisk haft en rigtig nem graviditet – i hvert fald i forhold til alle de historier, som jeg efterhånden har hørt fra venner og bekendte. Jeg var meget træt i starten og døjede en del med kvalme. Men jeg kastede aldrig op, hvilket jeg er svært taknemmelig overfor. Men for to ugers tid siden, blev jeg ramt af en stor smerte i venstre ben, der bredte sig til ryg og balde til sidst. Det var helt ulideligt og jeg fik bestilt en tid hos lægen. Han kunne hurtigt konstatere, at eftersom jeg har hypermobile led, har mine muskler og led svært ved at følge med den stigende graviditets vægt og det sidder simpelthen og trykker på en masse nerver, der gør det svært for mig bare at gå. Det var så slemt, at min læge snakkede om at jeg muligvis skulle sygemeldes fra arbejde.

Jeg fik en henvendelse til fysioterapi, og det er da nok det bedste jeg har gjort længe. For her små to uger senere, kan jeg næsten gå normalt igen og jeg har oftest kun smerter, når jeg ligger ned og skal skifte fra side til side. Jeg er blevet trykket på, hevet i og fået en masse øvelser, der ikke ligefrem har været en dans på roser, men det har været det hele værd i sidste ende, da jeg næsten føler mig som mit gamle jeg igen.

Jeg vil dog give alle med hypermobile led et lille råd med på vejen. Hvis du overvejer at blive gravid, så se at få strammet op i den bækkenbund og det kan kun gå for langsomt!