Glædelig forsinket bag jul og godt nytår! Jeg håber at I alle sammen har haft nogle fantastiske helligdage og er ved at være klar til at hverdagen begynder igen. Selv har jeg haft en skøn jul og en stille og rolig start på det nye år – ligesom min gravide krop havde det bedst med. A og jeg har haft husbesøg næsten fra før jul. Mine forældre kom over d. 21 december, og blev til 2. juledag. To dage senere fik vi besøg af hans ven fra London, som først tog hjem d. 3 januar. Og de dage hvor vi så endelig var alene, har vi brugt tiden på sofaen med film og “kæreste” hygge. Og en pause fra alle de sociale medier. Det har virkelig været tiltrængt.

Men nu er hverdagen i gang igen. Jule pynten er for længst taget ned. Huset har fået en ordentlig rengøring. Manden er taget på arbejde. Jeg stod tidligt op og er endelig kommet lidt i gang med bloggen igen. Det i sig selv er en ret stor succes. Og jeg vil starte årets første indlæg, ligesom de fleste andre: med nytårs forsætter.

Der er mange meninger om disse forsætter. Og jeg kender mange, der ligefrem ser ned på dem – for hvorfor ikke bare ændre de ting, man vil ændre med det samme, i stedet for at vente til begyndelsen af et nyt år? For mig handler det ikke om at der er ting i mit liv, som jeg gerne har ville ændre, men bare ikke har gjort. For mig handler det om at se tingene fra en ny vinkel og starte på en frisk. Hvis der er ting som at spise sundere, så starter jeg bare næste mandag. Men mine nytårs forsætter går lidt dybere end sund mad, og kommer af at jeg har reflekteret over det gamle år og fundet ud af nogle ting, som jeg synes har manglet. Så derfor disse forsætter.

Meditere igen. Jeg vil så gerne i gang med at meditere igen. Da vi boede i Vanløse, var jeg faktisk god til at få det gjort hver morgen. Men så kom al bøvlen med at flytte og bo en periode hos A’s forældre, og så kom jeg ud af rutinen. Og jeg kan godt mærke i min hverdag, at jeg mangler at koble lidt af og få renset tankerne om morgen. Så det er klart et punkt til mine forsætter.

Skrive det ned. Lige i forlængelse af forrige punkt, da det også er en mental ting. Men jeg vil gerne begynde at skrive ned igen. Alt. Ligesom en dagbog. Jeg har haft mange dagbøger igennem årene, men aldrig rigtig fået det brugt så meget som jeg gerne vil – hvilket er fjollet, da jeg tydeligt kan mærke at det hjælper mig med at tømme hovedet for tanker, på dage hvor jeg virkelig har brug for det. Lidt ligesom meditation. Så i år vil jeg gerne komme i gang igen, og faktisk holde det. Og det vil også være sjovt at se tilbage på, når baby engang er stor, hvordan jeg havde det i hans første måneder.

Være mere åben og opsøgende. Her tænker jeg i forhold til nuværende og nye bekendtskaber. Sidste år gjorde jeg noget af det bedste, og skrev en besked til Astrid på instagram. Hun er siden blevet en god veninde, som jeg er utrolig glad for at have i mit liv. Og jeg har sidenhen tænkt på at skrive til rigtig mange andre skønne kvinder i Københavns området, men bare aldrig fået det gjort. Det vil jeg gerne lave om på til næste år. Især når der nu kommer baby og barsel, så ville det være skønt med et par fellow begynder mødre at mødes med. Men de hænger jo ikke bare på træerne, så jeg vil blive bedre til selv at opsøge dem og ikke være så genert overfor nye mennesker. Det kunne jo blive ens bedste ven – man ved det aldrig.

Mere positivitet. Overfor mig selv og andre. Har vi ikke alle sammen stået i situationer, hvor vi egentlig har banket os selv lidt i hovedet, fordi vi ikke har følt at vi var gode nok? Det skal stoppe. For tænker man dårligt om sig selv og sine evner, så sker der heller ikke noget godt. Jeg skal blive bedre til at se mine evner og tro på at jeg kan det, som jeg gerne vil. For ofte er jeg min egen værste kritiker, hvor jeg egentlig burde være min egen største fan.

Mindre brok og snak i krogene. Lidt i stil som ovenstående, men jeg vil gerne blive bedre til at se lysere på tingene. Ikke brokke mig så meget. Og ikke mindste, ikke brokke mig så meget over andre. Eller det famøse ord “bagtaleri”. Det skal stoppe. For det bringer intet andet, end dårlig stemning og dårligt humør. Jeg er tit blevet revet væk af stemningen, hvis dem jeg er sammen med, begynder at bagtale en person, der ikke er til stede. Og i stedet for at gøre det, vil jeg blive bedre til at stoppe det eller simpelthen bare fjerne mig fra det selskab. Der er intet værre end brok og bagtaleri, og jeg synes virkelig at vi alle skal blive bedre til at huske de gode ting ved situationer og mennesker i stedet.

Dog vil jeg sige, at jeg stadig holder mig til de klassiske forsætter som at spise sundere. Især da jeg, efter baby er kommet til verden, gerne vil nogenlunde tilbage til min krops figur pre baby. Men det kommer jo til at tage lidt tid og baby skal dog have det meste af mit fokus. Så lad os nu se hvordan den del kommer til at gå.

Har du nogle nytårs forsætter?