Hej piger og velkommen tilbage til bloggen.

VI ER BLEVET UDSKREVET! I dag var vi til det sidste tjek på hospitalet med Oskar, og han klarer det så fint at han nu er officielt udskrevet. Ikke mere hospital til os. Så nåede vi også at være på selve hospitalet i tre uger, og være på hjemmeophold i to uger. Fem lange, lange uger, er nu endelig overstået og vi kan nu bare fokusere på at få lille manden til at vokse og blive stor – og stærk.

Og stærk, det er han. Med et sæt kraftige lunger, der kan give et gevaldigt skrig, som efterhånden er skyld i at undertegnede ikke får særlig meget søvn. Og netop det med søvn, tænker jeg at vi er flere, der døjer med. Så derfor dagens indlæg. Fem tips til hvordan du kan få mere energi i hverdagen, hvis du måske døjer med lidt for lidt søvn eller bare er træt og uoplagt.

Frisk luft

Hvis du ikke har andet valg end at stå op ad den varme seng, så få noget frisk luft så hurtigt som muligt. Et hurtigt energi boost, kan komme ved bare at åbne vinduet og lade lidt frisk luft komme ind. Nu når foråret nærmer sig med hastige skridt, kan du få lidt fornyet energi ved at være mere uden for. Nyd morgen kaffen uden for, gå en lang tur. Den friske luft og let motion, vil øjeblikkeligt kunne friske dig lidt op – og samtidig virke afstressende og øger dermed dit overskud.

Et stabilt blodsukker

Sukker er usundt, det ved vi alle. Men udover at være med til en øget vægt, så kan der også lave rod i din energi. Sukker kan give dig et energi kick, der hurtigt går over og kan gøre dig endnu mere træt og uoplagt bagefter. Så mangler du energi i hverdagen, kan du kigge på din kost og sørge for at holde sukkeret på et lav niveau, og fokusere mere på en sundere og varieret kost.

Motion

Bare tanken om at komme ned i trænings centret, kan virke hård og ikke ligefrem motiverende. Men følelsen du får efter at have overstået en træning, kan i den grad løfte både dit humør og din energi. Bare en halv time, kan gøre underværker. Hvis du ikke føler for trænings centret, så kan en god gå tur, være mere afstressende og stadig give motion og god energi.

Husk væsken

Du har hørt det her hundrede vis af gange. Husk nu at drik en masse vand i løbet af dagen. Bliver du dehydreret, så går det også ud over den energi og du vil blive uoplagt. Drik gerne to liter vand om dagen – og mere, når det nu bliver varmere eller hvis du har trænet.

Mobil fri

Det vigtigste for at have overskud og energi i hverdagen, er selvfølgelig en god nats søvn. Og gerne omkring otte timer hver nat. Bruger du din telefon lige inden sengetid, hæmmer du dannelsen af søvnhormonet melatonin og det er derfor at de kloge hoveder råder dig til at lægge telefonen (og iPad’en, computeren og så videre) fra dig en time før sengetid, for at opnå den bedst mulige søvn.